به گزارش گولوپ گازهای دی متیل سولفید و دی متیل دی سولفید که در مشاهدات تازه دانشمندان از طریق تلسکوپ فضایی جیمز وب کشف شده اند بر روی زمین تنها توسط موجودات زنده عمدتا میکروارگانیسم هایی مانند فیتوپلانکتون ها تولید می شوند.

بنابر اعلام دانشمندان این کشف می تواند نشان دهنده ی وجود حیات میکروبی گسترده در سیاره K۲-۱۸ b باشد. آن ها در عین حال اعلام کردند که این یافته ها همچنان نمی تواند به عنوان «اعلام وجود حیات» محسوب شود بلکه شواهد زیستی بالقوه یعنی شاخصی از وجود فرآیندهای زیستی است و باید با احتیاط بررسی شود.
به نقل از یورونیوز نیکو مادوسودان دانشمند اخترفیزیک موسسه نجوم دانشگاه کمبریج بریتانیا گفت: «این لحظه ای تحول آفرین در جستجوی حیات فرامنظومه ای است. ما نشان دادیم که می توان با تجهیزات کنونی نشانه های زیستی را در سیاراتی با قابلیت زیست بالقوه شناسایی کرد. ما وارد عصر اخترزیست شناسی رصدی شده ایم.»
او همچنین افزود که تلاش های بسیاری برای یافتن نشانه های حیات در درون منظومه شمسی از جمله مریخ زهره و قمرهای منجمد مختلف در جریان است. سیاره K۲-۱۸ b جرمی حدود ۸.۶ برابر و قطری حدود ۲.۶ برابر زمین دارد. این سیاره در «منطقه قابل سکونت» ستاره اش و در خارج از منظومه شمسی قرار دارد.
منطقه قابل سکونت یعنی فاصله ای که در آن امکان وجود آب مایع بر سطح سیاره وجود دارد.
ستاره این سیاره کوتوله سرخی کم نورتر از خورشید است و حدود ۱۲۴ سال نوری از زمین فاصله دارد. همچنین یک سیاره دیگر نیز در مدار این ستاره شناسایی شده است. آقای مادوسودان گفت: «تنها سناریویی که تمام داده های فعلی تلسکوپ جیمز وب را توضیح می دهد این است که K۲-۱۸ b یک سیاره هایسین مملو از حیات است. با این حال باید ذهن مان را باز نگه داریم و سناریوهای دیگر را هم بررسی کنیم.»
سیاره هایسین نوعی سیاره فرضی پوشیده از آب داغ است که اتمسفر آن از گاز هیدروژن ساخته شده است. وجود آب مایع فرازمینی سیارات هایسین را به نامزدهایی برای سکونت موجودات زنده تبدیل می کند.
آقای مادوسودان افزود که در صورت وجود چنین سیاراتی ما بیشتر باید انتظار حیات میکروبی مشابه آنچه در اقیانوس های زمین می بینیم داشته باشیم. به گفته او این اقیانوس ها احتمالاً از اقیانوس های زمین گرم تر هستند.
او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال وجود موجودات چندسلولی گفت: «در این مرحله نمی توانیم به این سؤال پاسخ دهیم. فرض اولیه ما مبتنی بر حیات میکروبی ساده است.»
دو گاز دی متیل سولفید و دی متیل دی سولفید که از یک خانواده شیمیایی هستند سال هاست که به عنوان نشانه های زیستی احتمالی برای سیارات فراخورشیدی در نظر گرفته می شوند.
تلسکوپ جیمز وب با سطح اطمینان ۹۹.۷ درصد شواهدی از وجود یک یا هر دوی این گازها در جو K۲-۱۸ b کشف کرده است. این گازها با غلظتی بیش از ۱۰ بخش در میلیون در جو این سیاره یافت شدند.
نیکو مادوسودان گفت: « «برای مقایسه این مقدار هزاران برابر بیشتر از غلظت آن ها در جو زمین است و با دانسته های کنونی بدون فعالیت زیستی قابل توضیح نیست.»
کریستوفر گلاین دانشمند ارشد موسسه تحقیقاتی «ساوت وست» در تگزاس گفت: «داده های غنی از K۲-۱۸ b این سیاره را به دنیایی وسوسه انگیز تبدیل کرده است. این یافته ها ارزش علمی بالایی دارند اما باید کاملا محتاط بود و داده ها به طور مستقل تحلیل شوند.»
۵۸۵۸
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«جیمز وب»، قوی ترین شواهد وجود حیات فرازمینی را پیدا کرد / در این سیاره زندگی جاری است؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«جیمز وب»، قوی ترین شواهد وجود حیات فرازمینی را پیدا کرد / در این سیاره زندگی جاری است؟"، کلیک کنید.