در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل هر چه تلفنهای همراه به طور فزایندهای به ابزار درگیر شدن ما با هر جنبهای از زندگی دیجیتال تبدیل میشوند، باتری آنها نمیتوانند، نیاز این فعالیتها را تامین کنند. در این مطلب نحوه ذخیره انرژی و ماندگاری بیشتر باتری یا به اصطلاح قوی کردن باتری در دستگاههای هوشمند گوشی موبایل را در 12 مرحله به شما آموزش داده میشود. تلفنهای هوشمند این روزها به همان سرعتی رشد کردهاند؛ که هر کسی به آن احتیاج دارد، بنابراین؛ اکنون بیشتر دغدغهها در مورد جنبهها و قطعات دیگر آن مانند باتری است؛ در نتیجه، تولیدکنندگان و فروشندگان قطعات و نرمافزارها، محصولات خود را برای افزایش عمر باتری گوشی، بهینه میکنند.
طول عمر باتری در حال بهبود و ارتقا است، اما باتری معمولا به همان کارایی که روز اول بوده، قابل استفاده نمیباشد. اما شما میتوانید برخی از تنظیمات و نکات مهم را در اینجا یاد بگیرید؛ تا به شما کمک کند نهایت استفاده از باتری را داشته باشید. اگر نکات زیر را در استفاده از تلفن همراه خود رعایت کنید، میتوانید مقدمات ذخیره انرزی و بهینهسازی مصرف باتری گوشی را فراهم و از افزایش طول عمر و قدرت باتری دستگاههای خود لذت ببرید.
چگونه طول عمر باتری گوشی را افزایش دهیم؟
هنگام خرید دستگاههای موبایل، اغلب مدت زمان شارژ مجدد گوشی موبایل، همراه با میزان نگهدارندگی شارژ باتری تلفن، به مشتری ابلاغ میشود. اما آیا این مدت زمان همانگونه پایدار خواهد بود؟ چه عواملی باعث میشود طول عمر افزایش پیدا کند؟ چگونه باتری گوشی را قوی کنیم؟
برای حفظ دوام و عمر باتری و استفاده هر چه بیشتر از باتری، موارد زیر را رعایت کنید:
- در باتریهای نیکل-کادیوم قدیمی بهتر است باتری گوشی تخلیه شود و مجدد پر شود، چرا که در این صورت کامل پر میشود.
- در باتری های لیتیومی جدید نیازی به حساسیت در این رابطه نمیباشد.
- باتریها لیتیومی جدید در برابر تغییرات دما و شارژ شدن زیاد، حساسیت زیادی نسبت به باتریهای نیکل و سربی ندارند.
- استفاده از شارژر مناسب بسیار مهم میباشد.
- دمای اتاق 20 تا 30 درجه بهترین دما برای شارژ موبایل و دیگر تجهیزات الکتریکی است.
- دمای زیاد یا خیلی کم موجب آسیب رسیدن به باتری میشود.
- فشارها و ضربات فیزیکی می تواند باتری را تخریب کند.
- اگر مجبور هستید در فاصله طولانی مدتی از گوشی استفاده نکنید بهترین حالت شارژ باتری، حدود 50% میباشد.
- اپلیکیشنهایی که برای عمر باتری مضر هستند کمتر استفاده شوند مانند تلگرام، اینستاگرام و …
- کمتر از تمها و والپیپرهای سنگین استفاده کنید.
- برنامههایی که با وجود کارایی ضعیف و بدرد نخوری، مصرف بالایی در باتری دارند
- افزایش طول عمر باتری برنامههایی که در پس زمینه اجرا هستند را ببندید
- از اجرای خودکار برنامهها در هنگام روشن کردن گوشی، جلوگیری کنید
4.صفحه نمایش همیشه روشن را فعال کنید
ارزانترین تلفنها میتوانند از نمایشگرهایی نسبتاً کسل کننده برخوردار باشند، اما بهترین تلفنها به میزان روشنایی میرسند که در واقع میتواند به چشم شما آسیب برساند. افزایش نور صفحه؛ هنگام استفاده از تلفن همراه زیر نور مستقیم خورشید مفید است، اما در مواقع دیگر برای حفظ انرژی و جلوگیری از استهلاک بیشتر ان، بهتر است؛ نور صفحه را کاهش دهیم. میتوانید میزان روشنایی صفحه را در تنظیمات> صفحه نمایش> سطح روشنایی کاهش داده و به یک سطح مناسب تغییر دهید.
- مدت زمان خاموشی خودکار صفحه نمایش را کوتاه کنید
هر بار که صفحه باز میکنید، برای یک دوره از پیش تعیین شده، حتی پس از اتمام کارهایی که میخواهید انجام دهید، فعال میماند! شما میتوانید این مدت زمان را تنظیم کنید و هرچه کمتر صفحه نمایش روشن باشد، باتری کمتری هدر میرود.این گزینه را در تنظیمات> صفحه نمایش> پیشرفته> sleep ببینید.
- افزایش طول عمر باتری گوشی از طریق کاهش وضوع صفحه
- حالت تاریک را فعال کنید
- افزایش طول عمر باتری از طریق خاموش کردن لرزش
- حالت هواپیما را در مناطقی که آنتندهی بسیار ضعیف است، فعال کنید
از عوامل دیگر برای افزایش عمر و استفاده از باتری، موارد زیر را میتوان نام برد:
- خاموش کردن موقعیت مکانی در صورتی که به آن نیاز نیست
- به روزرسانیهای برنامه را بررسی کنید، چرا که کارایی برنامهها و مصرف انرژی آنها، توسط به روزرسانیها، بهینه میشوند.
- به روزرسانیهای سیستم تلفن همراه را بررسی کنید
- حالتهای صرفهجویی در مصرف باتری را فعال کنید
- در برخی موارد برای کاهش بیرویه مصرف انرژی لازم است، تنظیمات کارخانه را برای مویابل انجام بدهیم.
12.گوشی خود را کمتر در نزدیکی مکانهای گرم یا دستگاههای الکتریسیته قرار دهید
هر دستگاه شما کمتر داغ شود، طول عمر باتری موبایل بیشتر میشود. داغ بودن بیش از حد گوشی موبایل و استفاده از آن به مدت زمان بیشتر از حد معقول، بخصوص برای انجام و اجرای برنامهها و بازیهای سنگین، قطعا طول عمر باتری موبایل شما را کاهش میدهد.
برای مصرف بهینه و ذخیره سازی بیشتر انرژیباتریموبایل
یکی از مشکلات گوشیهای تلفن همراه، کم بودن طول عمر باتری گوشیها است. هم این که هر شب مجبورید گوشی خود را شارژ کنید و هم این که بعد از یکی دو سال استفاده، باتری گوشی به تدریج افت کیفیت پیدا میکند و ممکن است به اندازه کافی شارژ نگه ندارد و به اصطلاح سریع شارژ خالی کند.در این مطلب، نکاتی بسیار کاربردی و واقعی به شما میگوییم که با مراعات کردن آنها مصرف گوشی کاهش مییابد گوشی شما مدت زمان بیشتری شارژ نگه میدارد و لازم نیست آن را چند بار در روز شارژ کنید.
به این ترتیب، طول عمر مفیدباتری موبایلشما هم افزایش مییابد و مجبور نیستید به خاطر افت عملکرد باتری، آن را و حتی خود گوشی را عوض کنید. ما نکات اساسی در مورد استفاده، ذخیره سازی، شارژ، نگهداری وکاهش مصرف باتری موبایلرا ارایه میدهیم که به شما کمک می کند تا عمر باتری تلفنهای همراه را افزایش دهید. برای اطمینان از عملکرد طولانی و ایمن باتری، باید چند قانون ساده رعایت کنید. اول از همه شما باید از عوامل تاثیر منفی بر روی باتری جلوگیری کنید. در اینجا رایجترین موارد ذکر شده است.
دمای شدید
باتری را از مکانهایی که ممکن است به شدت گرم یا سرد شود دور کنید. همچنین از اختلاف دما ناگهانی خودداری کنید. وقتی درجه حرارت بالاتر از + 40 درجه سانتیگراد یا کمتر از -25 درجه سانتیگراد است از باتری استفاده نکنید. ویژگیهای عملیاتی باتریهایNi-MhوLi-Ionدر دمای کمتر از -10 درجه سانتیگراد و 0 درجه سانتیگراد بدتر میشوند.
بنابراین، هنگام استفاده طولانی مدت در محیط دمای پایین، تلفن باید از آن در برابر سرما محافظت شود. همچنین تلفن را از مناطق با درجه حرارت بالا دور نگه دارید زیرا باعث کاهش عمر مفید قطعات الکترونیکی، آسیب به باتری، تغییر شکل برخی مواد مصنوعی و ذوب آن میشود. بعلاوه، باتری در دمای بالاتر از 40 درجه سانتیگراد شارژ نمیشود.
آب و آتش
باتری خود را از آتش یا آب دور نگهدارید. از خیس شدن تلفن یا باتری خودداری کنید. حتی اگر بعد از آن خشک شوند و به طور عادی کار کنند، مدار میتواند به آرامی خورده شود. باتری را به آتش نریزید، این ماده سمی منتشر میکند که میتواند به باتری آسیب برساند یا منفجر شود.
اشیا فلزی
از تماس پایانههای باتری با اشیا فلزی (مانند سکه، کلید،جواهرات و غیره) خودداری کنید. این میتواند منجر به تخلیه سریع شود.از پرتاپ تلفن همراه یا باتری خودداری کنید. این میتواند باعث تغییر یا آسیب در سیستم منبع تغذیه داخلی و ترمینالهای مخفی و همچنین کل باتری شود. همچنین فشار زیادی به باتری وارد نکنید و اجسام سنگین را روی آن قرار ندهید. این ممکن است باعث آسیب باتری و اتصال کوتاه داخلی شود.
کار با باتری کم
از کارکرد تلفن همراه با باتری کم خودداری کنید. خاموش شدن اجباری تلفن همراه تاثیر منفی بر طول عمر باتری خواهد گذاشت.
شارژ و تعویض باتری اشتباه است
دستورالعملهای استفاده، ذخیره سازی و شارژ باتری را از کتابچه راهنمای کاربر تلفن خود دنبال کنید. باتریها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. هرگز سعی نکنید باتری را خودتان باز کنید. تعمیر باتریهای امروزی در خانه غیرممکن است.
باتریهای لیتیوم می توانند سالیانه یکبار شارژ شوند تا از تخلیه عمیق خود جلوگیری کنند (اگر ولتاژ عنصر لیتیوم کمتر از 3 ولت باشد، غیرممکن است آن را بازیابی کنید). در صورت استفاده طولانی مدت از تلفن همراه (بیش از یک هفته)، باتری را شارژ کرده، از تلفن جدا کرده و به صورت جداگانه ذخیره کنید. باتری را با پارچه تمیز، نرم و خشک پاک کنید.
نکات مربوط به شارژ باتریها
از آنجا که انواع مختلفی از باتری وجود دارد، روش شارژ آنها نیز متفاوت است.باتریهایNi-Mhفقط پس از تخلیه کامل شارژ میشوند ( برای جلوگیری از کاهش ظرفیت باتری)توصیه میشود برای اولین بار باتریهای جدید را طی 14 ساعت شارژ کنید. باتریهایLi-Ion،Li-Polقبل از شارژ نیاز به تخلیه اولیه ندارند. دامنه دمای شارژ باید از +5 درجه سانتیگراد تا 45+ درجه سانتیگراد باشد. توصیه میشود برای اولین بار باتریهای جدید را در مدت 5 ساعت شارژ کنید.بهترین عملکرد باتری تنها پس از 3-4 دوره کامل شارژ کامل شارژ حاصل میشود.
قبل از استفاده مطمین شوید که باتری شما کاملاً شارژ شده است. به خاطر داشته باشید که باتری در هنگام کار یا شارژ گرم میشود. اگر باتری را برای مدت طولانی ذخیره کنید ، میتواند به خودی خود تخلیه شود. بنابراین،اگر مدتی از باتری استفاده نمیکنید، آن را از تلفن یا شارژر جدا کنید تا از کاهش ظرفیت جلوگیری کنید. اگر از قوانین استفاده و شارژ پیروی نکنید ، ظرفیت اسمی باتری بسیار کمتر میشود.
روش صحیح شارژ اولیه
از شارژر اصلی استفاده نمایید
استفاده از شارژر اصلی در اولین شارژباتری تبلتو موبایل، از مهمترین نکات میباشد. حتی برخی از دستگاههای هوشمند تلفن همراه که از تکنولوژی شارژ بیسیمQIپشتیبانی میکنند نیز، پیشنهاد میشود؛ برای بار اول از شارژر اصلی سیم دار با سیم استفاده شود.
آیا لازم است گوشی موبایل تازه خریداری شده 8 یا 12 ساعت شارژ شود؟
وقتی گوشی خریدیم؛ اولین بار شارژ باتری چند درصد باشد، نیاز است شارژ شود؟
باتری موبایل شما وقتی حدود 20% شد؛ بهتر است که شارژ اولیه شروع شود و لازم نیست که حتما آلارم شارژ باتری فعال شود. دقت داشته باشید! در صورت خاموش شدن موبایل، باتری را در اسرع وقت شارژ کنید. علاوه بر این، از شارژ قبل از خواب (مثلا شب تا صبح) خودداری کنید، زیرا زمان شارژ قبل از خواب طولانی تر از زمان لازم برای شارژ است و همچنین ولتاژ کابل های برق معمولا در شب ناپایدار از روز است.
ویژگیهای اضافی باتریها گوشی موبایل
باتریهایNi-Mhدر دمای زیر صفر عملکرد خوبی دارند ، عمر آنها تا 600-800 دوره شارژ تخلیه کامل است (در صورت استفاده صحیح) با این حال، آنها اصطلاحاً “اثر حافظه” هستند. باتریهای لیتیوم یون اصلاً اثر حافظه ندارند. با این حال، آنها از امپدانس داخلی بالاتری برخوردار هستند، بهویژه هنگامی که در دمای زیر صفر استفاده میشوند.
این امر میتواند باعث خاموش شدن خود به خودی تلفن در هنگام مکالمه یا در محیط یخ زده شود. در صورت استفاده صحیح، این نوع باتریها میتوانند تا 500 تا 600 چرخه شارژ تخلیه کامل را تحمل کنند.باتریهایLi-Polنیز فاقد هر گونه اثر حافظه هستند. در صورت استفاده صحیح، آنها تا 300-400 دوره شارژ تخلیه کامل را تحمل میکنند. با استفاده از نکات فوق با کاهش مصرف باتری موبایل در شرایط خاص، عمر باتری موبایل را نیز افزایش دهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش طول عمر باتری گوشی" هستید؟ با کلیک بر روی تکنولوژی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش طول عمر باتری گوشی"، کلیک کنید.