آفتاب نیوز :
در این مطلب به اهمیت و نحوه انجام احیای قلبی می پردایم.
آیا می دانید احیای قلبی چیست؟
احیای قلبی ریوی عبارت است از نجات جان بیمارانی که دچار ایست قلبی، تنفسی و مغزی شده اند بنابراین به اقداماتی که برای نجات جان این بیماران انجام می شود به اختصار CPR یا احیای قلبی ریوی گفته می شود.
هدف از این کار حفظ خون و اکسیژن در بدن فردی است که تنفس و ضربان قلب وی متوقف شده است.
احیای قلبی چه اهمیتی دارد؟
در مطالعه ای ثابت شده است که انجام احیای قلبی ریوی ظرف مدت کمتر از 4 دقیقه از شروع ایست قلبی و تنفسی با موفقیت و نجات جان بیمار همراه است و چنان چه CPR بلافاصله بعد از افتادن بیمار به علت ایست قلبی ریوی شروع شود شانس زنده ماندن او دو تا سه برابر می شود.
طی تحقیقات انجام شده اگر روند CPR به طور صحیح و سریع انجام شود بیمار به احتمال 50 تا 75 درصد زنده می ماند. در این کار تنها سرعت عمل مهم نیست بلکه باید CPR به روش صحیحی انجام شود تا نتیجه بخش باشد.
قبل از انجام احیای قلبی چه اقداماتی باید بکنیم؟
بررسی کردن علایم حیاتی
ابتدا صحنه را بررسی کنید که خطر جدی وجود نداشته باشد و در مواجهه با کسی که هوشیار نیست، اطمینان حاصل کنید که خود را در معرض خطر قرار نمی دهید. اگر چیزی وجود دارد که می تواند شما یا فردی را که دچار حمله قلبی شده به خطر بیندازد، هر کاری که لازم است برای مقابله با آن انجام دهید. اگر کاری نتوانستید برای مقابله با خطر انجام دهید بهترین راه جابه جایی فرد، قرار دادن یک پتو یا پالتوزیر او و کشیدن آن است.
چک کردن هوشیاری مصدوم
به آرامی روی شانه مصدوم ضربه بزنید و با صدای بلند و واضح، حالش را بپرسید. اگر با گفتن چیزی شبیه به بله، پاسخ داد نیازی به CPR نیست و اگر پاسخ گو نبود با اورژانس تماس بگیرید.
چک کردن راه تنفس
تنفس مصدوم را بررسی کنید و مطمین شوید که راه تنفس مسدود نشده باشد. اگر دهان مصدوم بسته است سرش را به سمت عقب خم کنید تا باز شود. اگر مصدوم در حال سرفه یا تنفس طبیعی است نیازی به CPR نیست.
انجام احیای قلبی و مراحل آن
ماساژ دادن قفسه سینه
ماساژ قفسه سینه برای رساندن خون از قلب به مغز است، شما باید بدون وقفه خون را در مسیر نگه دارید. هر مکث یا تاخیری می تواند در جریان خون تاثیر بگذارد.
عمق و میزان فشار بسیار مهم است. فشار نباید آن قدر باشد که قفسه سینه یا اعضای داخلی بدن آسیب ببیند.
برای ماساژ قفسه سینه، بالای سر فرد زانو بزنید. دستان خود را به صورتی که یک دست باز و دست دیگر روی آن قرار گیرد، آماده کنید سپس انگشتان دست بالایی را در بین انگشتان دست پایین جفت کنید. شما باید کاملا عمود و در بالای قفسه سینه بیمار قرار بگیرید.
کف یک دست را در مرکز سینه قرار دهید، دست دیگر را روی آن بگذارید و انگشتان را قفل کنید.
با بازو های راست و عمودی، فشاری قاطع و آرام وارد کنید به طوری که قفسه سینه حدود 5-6 سانتی متر پایین برود.
حدودا 100 تا 120 ضربه در دقیقه باید انجام شود.
30 بار ماساژ سینه را انجام دهید.
تنفس مصنوعی
توجه کنید، اگر می خواهید تنفس مصنوعی انجام دهید، باید از درست انجام دادن آن مطمین شوید.
سر را به پشت بچرخانید و چانه را کمی بالا بیاورید.
قسمت نرم بینی فرد را با دست ببندید.
یک نفس طبیعی بکشید. اطراف دهان را کاملا ببندید و روی دهان بیمار بگذارید. باید مراقب باشید که نفس شما زیادی عمیق و سنگین نباشد.
قفسه سینه فرد باید بالا برود و دوباره پایین بیاید.
سر خود را بالا بیاورید. یک نفس دیگر بگیرید و نفس نجات دوم را انجام دهید. بین دو تنفس نباید بیشتر از 5 ثانیه طول بکشد و بیشتر از دو بار نباشد.
تا چه زمانی این کار را ادامه دهیم؟
چرخه ای که در بالا گفته شد شامل 30 فشار قفسه سینه و دو تنفس مصنوعی است. باید این کار را تا زمانی که تنفس و هوشیاری فرد برگردد انجام دهید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "احیای قلبی را یاد بگیرید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "احیای قلبی را یاد بگیرید"، کلیک کنید.