با دستاورد محققان کشور؛
پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان با تولید نرم افزار ها و سخت افزار هایی مبتنی بر هوش مصنوعی و بینایی سنجی ماشین موفق به هوشمندسازی تمامی ایستگاه های خطوط تولید شده اند؛ این سیستم می تواند در صنایع دارویی، دریایی، خوردوسازی، فولاد پتروشیمی و نفت کاربرد داشته باشد.
محمد حسین سکوت، قایم مقام یک شرکت دانش بنیان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری گولوپ با بیان اینکه این شرکت در حوزه دارویی فعالیت می کند، گفت: در این شرکت با تولید نرم افزار ها و سخت افزار های مبتنی بر هوش مصنوعی و بینایی سنجی ماشین، کار هوشمندسازی تمامی ایستگاه های خطوط تولید را انجام می دهیم.
وی افزود: هوشمندسازی تمامی ایستگاه ها در بستر بزرگی به نام IOT یا اینترنت اشیا مطرح شده است. هوشمندسازی صنایع در سه حوزه کنترل و پایش ماشین آلات خطوط تولید (خود کنترلی)، کنترل و پایش محصول، کنترل و پایش تاسیسات ورودی و خروجی خطوط تولید تقسیم بندی می شود. شرکت ما در این سه حوزه فعالیت دارد.
وی به کاربرد این سیستم ها در صنایع دریایی اشاره کرد و در این خصوص گفت: این سیستم می تواند در هوشمند سازی شناور ها یا کشتی ها و هوشمندسازی موتور، گیربکس و سامانه های کشتی ها و شناور ها بکار برده شده و در مانیتورینگ اصلی رصد شود. شرکت های تولید کننده قطعات یا سخت افزار های صنایع دریایی نیز می توانند از این سیستم ها استفاده کنند.
به عنوان مثال یک شرکت فعال در صنایع دریایی، موتوری برای کشتی ها و شناور ها تولید می کند. آن موتور از 200 قطعه درست شده است. قطعات این موتور با استفاده از این سیستم به لحاظ ابعادی، ماهیتی، شیمیایی بررسی و در نهایت مورد تایید قرار می گیرند. بخش دیگر نیز در ارتباط با تاسیسات ورودی و خروجی است.
وی به کاربرد دارویی این سیستم اشاره کرد و افزود: این سیستم می تواند یک محصول دارویی را نیز کنترل کند. به عنوان مثال ما سیستمی در یکی از کارخانه ها راه اندازی کرده ایم. این سیستم در سه حوزه فرایند تولید آمپول ها را کنترل می کند. هنگام کنترل رنگ سبز به معنای تایید و رنگ قرمز نشان از ایراد دارد که دستگاه آن را نمی پذیرد و رد می کند.
سکوت ادامه داد: این سیستم در صنایع خودروسازی کاربرد فوق العاده زیادی دارد، زیرا در یک خودرو بیش از 10 هزار قطعه به یکدیگر متصل اند. همه این قطعات برای عملکرد بهتر خودرو باید به صورت هوشمند کنترل شوند. همچنین این سیستم می تواند در صنایع فولاد، صنایع بالادست پتروشیمی و خطوط انتقال نفت کاربرد داشته باشد؛ به عنوان مثال در صنعت نفت و گاز می تواند میزان شکستگی لوله ها، ارتعاش لوله یا طول جابه جایی نفت را کنترل و بررسی کند.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: در حال حاضر چنین سیستم هایی در دنیا معدود تولید می شوند. عمده ترین تفاوت اصلی این دستگاه ها با نمونه های مشابه خارجی در ارتباط با قیمت عرضه شده آنها در بازار است. دستگاه های خارجی بیش از 200 تا 300 هزار دلار قیمت دارند در حالی که قیمت این دستگاه 90 هزار دلار است. از سوی دیگر دستگاه های خارجی در ایران شامل گارانتی و خدمات پس از فروش نمی شوند، اما تمامی این دستگاه ها در صورت خرابی پشتیبانی دارند.
وی تاکید کرد: همچنین بومی سازی چنین محصولاتی یکی از نیاز های کشور است.
به گفته وی، در حال حاضر صنایع دریایی ایران نسبت به دنیا در برخی از موضوعات عقب تر است. دستگاه ها و سیستم هایی که اکنون در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، سیستم های مستهلکی است که دیگر در صنایع دریایی دنیا کاربردی ندارند از این رو نیاز به بومی سازی چنین سیستم هایی در کشور احساس می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا می توانیم ادعا کنیم کیفیت این محصول با نمونه مشابه خارجی برابری می کند یا خیر، گفت: قطعا کیفیت این محصولات با نمونه های مشابه خارجی برابری می کند. در حال حاضر یک شرکت ایرانی دستگاه مشابه خارجی را با قیمت 400 هزار دلار و و این دستگاه را با قیمت 90 هزار دلار خریداری کرده است.
این محقق گفت: کیفیت محصول ایرانی در حدی است که نمونه مشابه خارجی را خاموش کرده و دستگاه مجموعه ما را مورد استفاده قرار می دهد.
وی اظهارکرد: اکنون این دستگاه کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارد، اما هنوز مورد حمایت دولت قرار نگرفته است. توقع اصلی ما از دولت معرفی این محصول دانش بنیان و فراهم سازی شرایطی برای تعامل با شرکت های بزرگ است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد"، کلیک کنید.