به گزارش خبرگزاری گولوپ اگر طرفدار کتاب ها و فیلم های علمی تخیلی باشید بی شک با چیزهایی همچون ارتباطات مرموز آشنا شده اید. همه ما فکر می کنیم اگر چنین تکنولوژی هایی واقعی باشند بسیار هیجان انگیز خواهند بود و جالب اینکه گاهی اوقات دنیای واقعی همین ویژگی های علمی تخیلی را جدی گرفته و ایده های مطرح شده را به واقعیت بدل کرده است. بخش نظامی کشورهای پیشرو در دنیا به نوع خاصی از هواپیماها دسترسی دارد هواپیماهایی که در جنگ های الکترونیک درگیر می شوند.
به نقل از پدال جنگ الکترونیک که در کشورمان با واژه جنگال هم شناخته می شود بر اساس تعریف لاکهید مارتین نشان دهنده توانایی استفاده از سیگنال های الکترومغناطیسی همچون رادیو مادون قرمز و یا رادار برای درک حفاظت و ارتباط است. جنگ الکترونیک همچنین می تواند در توانایی استفاده از این سیگنال ها اختلال ایجاد کرده و یا آن ها را از بین ببرد. چنین توانایی ای در میدان نبرد می تواند مزیتی مهم برای طرفین درگیری باشد و شانس انجام موفقیت آمیز مأموریت ها را افزایش دهد. ارتش آمریکا از هواپیمای جنگ الکترونیک متنوعی استفاده می کند و پیشرفته ترین پلتفرم هجومی الکترونیکی آن EA-۱۸G گرولر نام دارد که نسخه ای ویژه از جنگنده F/A-۱۸F سوپر هورنت به شمار می رود.
بزرگ ترین تفاوت این جنگنده ها به فقدان سلاح ۲۰ میلی متری داخلی سوپر هورنت در مدل گرولر مربوط می شود و بجای آن بوئینگ از تجهیزات جنگ الکترونیک در EA-۱۸G گرولر استفاده کرده است. همچنین در صورت نیاز می توان تجهیزات جنگال بیشتری را روی نه نقطه مخصوص بدنه و داخل این هواپیما نصب کرد. باید به این نکته اشاره کنیم که حتی هلیکوپتر مشهور AH-۶۴E آپاچی آمریکا نیز به ابزارهای جنگ الکترونیک مجهز شده و دارای سیستم هدف گیری قدرتمند و دریافت کننده هشدار رادار پیشرفته ای است که با نام MRFI شناخته می شود.
جنگ الکترونیک در اشکال و فرم های مختلف پدیدار می شود که شامل مواردی همچون پشتیبانی حفاظت و حمله است. پشتیبانی الکترونیکی باعث افزایش ظرفیت عملیاتی سیستم های راداری شده تا نه تنها حضور دشمنان را در شعاع بیشتری تشخیص دهد بلکه به ایجاد تمایز بین نیروهای خودی و دشمن کمک کند تا به این ترتیب متحدان بتوانند برای عملیات آتی آماده شوند.
زمانی که گردان ها به دنبال حمله باشند تاکتیک های حمله الکترونیکی پیشنهاد می شوند. اینجاست که از ابزارهای الکترومغناطیسی برای ایجاد اختلال در زیرساخت های الکترونیکی دشمن استفاده می شود. هواپیمای EA-۱۸G گرولر با اینکه شبیه جنگنده F/A-۱۸ سوپر هورنت است اما به تجهیزات جنگال مخصوصی مجهز شده که می تواند با ارسال حجم وسیعی از فرکانس های رادیویی حاوی اطلاعات اشتباه یا نویزهای مزاحم در رادارهای دشمن اختلال ایجاد کند؛ اما برای اینکه گرولر بتواند در تجهیزات دشمن اختلال ایجاد کند چقدر باید به آن ها نزدیک شود؟ اطلاعات موثقی دراین باره وجود ندارد زیرا بوئینگ نیروی دریایی و وزارت دفاع آمریکا جزئیات این موضوع را محرمانه نگه داشته اند. شرکت های BAE و نورث روپ گرومن مسئول توسعه تجهیزات جنگ الکترونیک برای برخی از هواپیماهای ارتش آمریکا از جمله F-۱۵ F-۱۶ F-۲۲ F-۳۵ UH-۶۰ بلک هاوک و AH-۶۴ آپاچی هستند. به این لیست باید هواپیمای EA-۱۸G گرولر را نیز افزود. شرکت نورث روپ حفاظت الکترونیکی F-۱۶ را با بسته جنگ الکترونیک یکپارچه وایپر AN/ALQ-۲۵۷ ارائه می کند و EA-۱۸G گرولر نیز جدیدترین هواپیمای جنگ الکترونیک از زمان EA-۶B پرولر قبلی به شمار می رود.
به منظور درک میزان حیاتی بودن جنگ الکترونیک برای ارتش آمریکا باید دانست نیروی دریایی این کشور گفته است هواپیمای EA-۶B پرولر توانسته محل خطر را تشخیص داده و سپس در کار رادارها اختلال ایجاد کرده و آن ها را از بین برده است. هواپیمای این نیرو از تمامی نیروهای خودی و متحدان پشتیبانی کرده و حضور EA-۶B در بسیاری از حملات ضروری بوده است. اگر پشتیبانی دفاعی این هواپیما نبود مأموریت ها انجام نمی شدند. EA-۶B پرولر نقشی حیاتی در عملیات طوفان صحرا در جنگ خلیج فارس داشت و همان طور که مشخص است جنگ الکترونیک همچنان یک تاکتیک فوق العاده مهم در جنگ های آتی خواهد بود. همچنین باید گفت نیروی هوایی آمریکا از نسخه بازنگری شده C-۱۳۰ هرکولس برای تولید هواپیمای هجومی الکترونیکی خود با نام EC-۱۳۰ کامپس کال استفاده کرده است. این هواپیما دارای ۱۳ خدمه است که ۹ نفر از آن ها مسئول کار با تجهیزات جنگ الکترونیک تولید شده توسط BAE هستند. این هواپیما نه تنها توانایی مسدود کردن ارتباطات را دارد بلکه می تواند رادار هشدار اولیه را نیز فراهم سازد.
۲۲۷۳۲۲
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هواپیمای جنگ الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هواپیمای جنگ الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟"، کلیک کنید.