مسیر اقتصاد دیجیتال از جاده فیبر نوری می گذرد

مسیر اقتصاد دیجیتال از جاده فیبر نوری می‌گذرد

حوزه اقتصاد دیجیتال، نقطه کانونی فعالیت های منجر به سود و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است و با استفاده از دسترسی های روزافزون فیبر نوری، می توان از این دسترسی پرسرعت، برای ارایه عناصر مرتبط با اقتصاد دیجیتال مانند اینترنت اشیا و هوشمندسازی سرویس های ارزش افزوده استفاده کرد.

به گزارش گولوپ، فیبر نوری یا تار نوری به انگلیسی  Optical Fiber رشته باریک و بلندی از یک ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می تواند نور وارد شده از یک سر را، از سمت دیگر خارج کند. کابل فیبرنوری دارای پهنای باندی بسیار بالاتر از کابل های معمولی است.

با فیبرنوری می توان داده هایی مانند تصویر، صوت و غیره  را به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه مخابرات فیبر نوری به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل های مسی و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهم ترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می شود. کابل فیبرنوری سیگنال های ارتباطی را با استفاده از پالس های نوری تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا ال ای دی ها انتقال می دهد.

این کابل ها شامل تعداد بیشتر رشته های شیشه است که هر کدام از آن ها فقط کمی از موی انسان باریک تر هستند. مرکز هر رشته، هسته یا core نامیده می شود که مسیر نور برای حرکت را فراهم می کند. هسته یا core با یک لایه شیشه به نام cladding (روکش) که نور را انتقال می دهد احاطه شده تا از هدر رفت سیگنال جلوگیری شود و به نور اجازه دهد تا در طول کابل حرکت کند. از جمله مزیت های این فناوری می توان به ظرفیت بالا، تضعیف ناچیز، مصرف برق پایین، انعطاف پذیر و سبک وزن آن اشاره کرد.

یکی از پروژه هایی که وزارت ارتباطات در دو سال گذشته اقدامات بسیاری برای توسعه و رشد آن انجام داده است، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارهاست که مقرر شد 20 میلیون پوشش فیبرنوری تا پایان دولت در سراسر کشور ایجاد شود. تاکنون براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزیر ارتباطات، هفت میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند و هدف گذاری امسال 14 میلیون خانوار است.

علاوه بر اینکه پروژه فیبرنوری می تواند سرعت های خوبی را در اختیار کاربرانش قرار دهد؛ در افزایش و بهبود اقتصاد دیجیتال هم می تواند موثر باشد. درواقع اگر اقتصاد دیجیتال بخواهد در کشور پیاده سازی شود و به یک نرخ رشد و توسعه خوبی برسد، نیاز به زیرساخت های فیبرنوری است.

در این راستا اخیرا یاسر باقری-مدیرکل توسعه کسب وکار شرکت مخابرات ایران-  در این باره اظهار کرد: حوزه اقتصاد دیجیتال، نقطه کانونی فعالیت های منجر به سود و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

او با اشاره به اهمیت دسترسی به فیبرنوری و حرکت همزمان در بخش اقتصاد دیجیتال گفت: اکنون با استفاده از دسترسی های روزافزون فیبر نوری، می توانیم از این دسترسی پرسرعت، برای ارایه عناصر مرتبط با اقتصاد دیجیتال مانند اینترنت اشیاء و هوشمندسازی سرویس های ارزش افزوده استفاده کنیم.

باقری با اشاره به برندهای «آیوتل» (اینترنت اشیاء) و «هوبان» (دوربین های نظارت تصویری) گفت: در حوزه اینترنت اشیاء، بخش های کارنشده ای مانند حمل ونقل و همچنین ظرفیت های خاص هر استان و تمام عناصری که در تسهیل اینترنت اشیاء در زندگی روزمره مردم اثرگذار است مغفول مانده و با توجه به جهش کنونی در حوزه فیبر نوری در تلاش هستیم که سرعت فعالیت را در بخش اقتصاد دیجیتال با همکاری تمام بخش ها به ویژه بخش شبکه و تجاری شرکت، به سرعت افزایش دهیم.

در این باره همچنین رضا خلیلی-معاون شبکه شرکت مخابرات- درباره گسترش هم افزایی صحیح در حوزه پر اهمیت شبکه اظهار کرد: طراحی لازم برای تسهیل دسترسی مشتریان به دسترسی پرسرعت فیبر نوری، علاوه بر عزم راسخ تمام بخش های مخابرات، مستقیماً حاصل هم افزایی و حرکت متوازن حوزه تجاری و شبکه است.  

وی درباره طراحی مدلی برای هم افزایی بخش شبکه و دسترسی، موضوع بسیار مهم واگذاری سرویس فیبر نوری مخابرات در بین اپراتورها و همچنین تسهیل دسترسی گفت: تشدید رقابت بین اپراتوری با دارایی سنگین و اثرگذار مطرح می شود که البته باید عایدی و سود درخور آن نیز حاصل شود.

خلیلی تصریح کرد: به عبارت دیگر بزرگی مخابرات و شرکت ارتباطات سیار در صورت تنظیم سرعت پیشرفت با شرکت، یک فرصت است که برای تحقق آن نیاز به یک برنامه ریزی مدون به ویژه در بخش تجاری و شبکه است.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد فرصت توسط بخش های بیرونی و تجاری شرکت برای ورود به بخش های کوچک تر در سرمایه گذاری و ورود علوم دانش بنیان، از نکات مهم دیگری است که شرکت را در سطح نوآور و متحول نگه می دارد.

او ادامه داد: گام اول گسترش پوشش از نظر جغرافیایی است و گام بعدی، بهبود و ارتقا سرعت ارایه شده به مشتریان و مرحله سوم، باندلینگ و کیفیت مناسب که تضمین کیفیت و پهنای باند داشته باشند. برای طرح تحول زمان بندی 5 ساله، زمان پیش بینی شده در بخش Network برای استان های کوچک، متوسط و بزرگ، 3، 4 و 5 سال پیش بینی شده است.

طبق اعلام شرکت مخابرات ایران، خلیلی تصریح کرد: ما الگوی یک میلیون و 628 هزار پورت در بخش اکتیو را داریم و در بخش واگذاری، 375 هزار در بخش FTTH و 171 هزار در بخش VDSL است که روز به روز افزایش می یابد.

معاون شبکه شرکت مخابرات گفت: بهترین راه برای مخابرات، افزایش نسبت دارایی به FAT است که حدود 4 درصد است که با این افزایش، می توانیم هم بخش FTTH و هم بخش VDSL را با راهکارهای تجاری ارتقا دهیم. 

پایان خبر گولوپ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مسیر اقتصاد دیجیتال از جاده فیبر نوری می گذرد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مسیر اقتصاد دیجیتال از جاده فیبر نوری می گذرد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه