رمزگشایی از مولفه های کاهش قیمت دلار

یک کارشناس اقتصادی در گفت وگو با گولوپ تشریح کرد؛

رمزگشایی از مولفه‌های کاهش قیمت دلار

عضو هییت علمی اندیشکده کسب وکار گفت: در حال حاضر از نظر شرایط ارزی در وضعیت بسیار مطلوبی هستیم و کف قیمتی دلار معادل نرخ پایان سال 1402 است.

علی مروی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری گولوپ، در خصوص روند قیمتی دلار اظهار کرد: زمانی که در مورد قیمت ارز صحبت می کنیم متغییر های اقتصادی و غیر اقتصادی به صورت توامان درگیر خواهند بود.

هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: آنچه که برای شرایط فعلی یعنی فروردین ماه 1403 مطرح است، وضعیت مطلوب شاخصه های اقتصادی و وضعیت نامطلبوب شاخصه های غیراقتصادی است. از همین رو قابل ذکر است که جهش قیمتی که اتفاق افتاد به دلیل نابسامانی شاخصه های غیر اقتصادی بود.

مروی تصریح کرد: مشخصا موضوع جنگ غزه و احتمال تقابل ایران و رژیم صهیونیستی، همانطور که اقتصاد این رژیم را با شوک وحشتناکی روبرو کرد؛ کمی هم بر نرخ ارز در کشور ما تاثیرگذار شد.

بازار ارز

وی ادامه داد: به لحاظ برابری متغییر های اقتصادی از جمله عرضه و تقاضا در حال حاضر در شرایط بسیار مطلوبی هستیم. شایان ذکر است که هم اکنون با عرضه مازاد ارز نیز روبرو هستیم.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: از این نظر شرایط بازار قابل اتکا است. قابل ذکر است که صحبت های رییس کل بانک مرکزی در مورد کنترل بازار ارز رسمی کاملا صحیح و متناسب با واقعیت ها است.

مروی در ادامه گفت: نکته حایز اهمیت این است که در بازار ارز با دو نوع تقاضا روبرو هستیم. نوع اول تقاضا های قانونی برای واردات و صادرات و سفرهاست و نوع دوم تقاضا هایی است که با نیت های سفته بازانه انجام می شود.

هییت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم برای پوشش ریسک تورم نیاز به کالایی دارند که بتوانند از دست رفتن سرمایه به دلیل تورم را پوشش دهد و به همین جهت به ذخیره ارز رو می آورند. این بخش از تقاضا غیر قابل پیش بینی است و برآورد دقیقی از آن وجود ندارد.

بخشی از تقاضای ارز ناشناخته است

مروی تاکید کرد: برای تقاضا های سفته بازانه و یا سرمایه گذاری در بازار هرگز قانونی هم تصویب نشده است. ما قانون داریم که معاملات کاغذی دلار را محدود می کند، اما هیچ قانونی وجود ندارد که اگر شخصی دلار در خانه اش ذخیره کند مرتکب جرمی شده است یا خیر. به همین جهت این بخش از تقاضای ارز برای ما ناشناخته است.

وی تصریح کرد: اکثر اتفاقات هیجانی که بازار ارز را ملتهب می کند نیز به دلیل همین نوع تقاضای غیر رسمی است. در جمع بندی مطالب ذکر شده می توان گفت که اکنون برای پاسخگویی به تقاضا های واقعی مناسب است و مشکلی نداریم. به علت نبود برآورد از تقاضای غیر رسمی نیز نمی توان در مورد این باز پیش بینی کرد. دلار ارزان می شود؟

قیمت دلار

نرخ ارز چه زمانی روند کاهشی خواهد داشت

مروی در خصوص روند قیمتی دلار تا پایان سال جاری گفت: بالاخره تنش های منطقه ای باید به آرامش ختم شوند. در این صورت می توان انتظار داشت که نرخ ارز کاهش یابد. همچنین با نگاهی بلند مدت تر، انتخابات آمریکا را در پیش داریم که بر اقتصاد کل جهان موثر است.

هییت علمی اندیشکده کسب و کار ادامه داد: در داخل ایران نیز تغییراتی در جریان است و ممکن است در میزان یارانه حامل انرژی شاهد تغییراتی باشیم. شایان ذکر است کف قیمت دلار رقمی معادل پایان سال 1402 است و پیش بینی می ماند که دلار به اتت های کانال 50 هزار تومان باز گردد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رمزگشایی از مولفه های کاهش قیمت دلار" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رمزگشایی از مولفه های کاهش قیمت دلار"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه