یکی از دلایلی که چنین تصورات یا احساساتی را به وجود می آورد این است که این افراد فکر می کنند نوشیدن قهوه باعث التهاب می شود یا اینکه می تواند علائم مشکلات التهابی مانند درد مفاصل و مشکلات گوارشی را تشدید کند. اما آیا واقعا قهوه باعث التهاب می شود؟
ارتباط بین قهوه و التهاب
خوش بختانه باید بگوییم که براساس تحقیقات علمی انجام شده نوشیدن قهوه توسط بیشتر افراد باعث التهاب نمی شود حتی اگر روزانه بیش از ۲ فنجان قهوه کافئین دار مصرف کنید. درواقع اثرگذاری قهوه بر التهاب حالت معکوس دارد. یعنی قهوه می تواند اثرات ضدالتهابی در بدن داشته باشد. به همین دلیل هم تحقیقات مختلفی نشان داده اند که مصرف منظم قهوه با کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و مشکلات التهابی مانند آلزایمر پارکینسون دیابت نوع ۲ نقرس بیماری های قلبی و بعضی از سرطان ها ارتباط دارد.
فواید ضدالتهابی قهوه به وجود بیش از ۱ هزار ترکیب زیست فعال در آن برمی گردد. دم کردن قهوه به انتشار ترکیبات ویژه ای در نوشیدنی قهوه منتهی می شود که پلی فنول ها نام دارند و از خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی برخوردارند. پلی فنول های موجود در قهوه مانند اسید کلروژنیک دیترپن ها و تریگونلین صدمات ناشی از رادیکال های آزاد را متوقف می کنند و درنتیجه مانع از شکل گیری التهاب می شوند. بعضی از این ترکیبات قهوه حتی از راه سرکوب فعالیت بعضی ژن ها و آنزیم های مرتبط با آنها مانع از به وجود آمدن ترکیبات التهاب زا در بدن می شوند.
مطالعات مختلفی تا به امروز نشان داده اند که مصرف منظم قهوه می تواند یک تا چند مورد از نشانگر های التهابی را کاهش دهد. چند مطالعه بزرگ هم نکاتی را درباره رابطه بین مصرف قهوه و افزایش محدود یک نشانگر التهابی نشان داده اند اما بعد ها در مطالعات وسیع تر مشخص شد که قهوه به طور کلی باعث افزایش نشانگر های التهابی نمی شود. به نظر دانشمندان عواملی مانند سیگار کشیدن و شاخص توده بدن (BMI) هستند که می توانند این نتایج را تغییر بدهند.
اما شکر خامه و قهوه بدون کافئین چطور؟
بسیاری از افراد عادت دارند که قهوه را همراه با قند شکر یا شیرین کننده های مصنوعی مصرف کنند درحالی که همه این ترکیبات باعث شکل گیری التهاب در بدن می شوند. توجه داشته باشید که وقتی محققان از نقش مثبت قهوه در کاهش التهاب صحبت می کنند منظورشان همیشه قهوه تلخ کافئین داری است که هیچ نوع افزودنی و شیرین کننده ای نداشته باشد. افزودن قند شکر شیرین کننده های مصنوعی انواع خامه و… به قهوه درنهایت ترکیبات شیمیایی و چربی های اشباعی را وارد قهوه می کند که التهاب زا هستند مخصوصا اگر به طور منظم و در مقادیر زیاد مصرف شوند.
در مورد قهوه بدون کافئین هم محققان می گویند که اثرات ضدالتهابی این قهوه ها نسبت به قهوه کافئین دار نسبتا کمتر است. اما محققان و دانشمندان با اجماع کلی می گویند که کافئین نقش اساسی و عمده ای در اثرات ضدالتهابی قهوه بر عهده ندارد بلکه این پلی فنول ها هستند که اثرات ضدالتهابی را در قهوه های کافئین دار و بدون کافئین به وجود می آورند.
منبع: سلامت
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا نوشیدن قهوه باعث التهاب می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا نوشیدن قهوه باعث التهاب می شود؟"، کلیک کنید.