سامانه ملی املاک و اسکان یک ابزار بسیار کارآمد است که با فراهم کردن امکان دریافت مالیات بر خانههای خالی، به بهبود شرایط مالی و مالیاتی کشور کمک میکند. این سامانه میتواند نقش مهمی در کاهش تعداد خانههای خالی، جلوگیری از سفتهبازی در بازار مسکن و هدایت سرمایهها به سمت امور تولیدی و مولد ایفا کند.
به گزارش گولوپ، از مردادماه سال ۹۹ فعالیت سامانه املاک و اسکان به منظور شناسایی وضعیت واحدهای مسکونی کشور آغاز شد و قرار شد این سامانه به مرور تکمیل شود اما با فراز و فرودهای زیادی همراه بود به نحوی که هر سال وعده تکمیل و نهایی شدن آن داده می شد تا این که دولت سیزدهم پس از نه سال که از تصویب قانون «مالیاتهای مستقیم» میگذشت و دولت وقت موظف به اجرای آن از طریق سامانه املاک و اسکان شده بود، این سامانه را در اوایل سال جاری راه انداخت.
در رابطه با اهمیت حل مشکل مسکن در کشور و نققش سامانه ملی املاک و اسکان با مجتبی بخشیپور عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون عمران مجلس، گفتگو کرده ایم.
اجرای قانون مالیات بر خانههای با کمک سامانه املاک و اسکان
بخشیپور با اشاره به اهمیت سامانه ملی املاک و اسکان ، خاطرنشان میکند: مالیات بر خانههای خالی اقدامی بسیار مفید و مثبت بود که با استفاده از سامانه ملی املاک و اسکان، امکان دریافت این مالیات فراهم شده است. این طرح میتواند به بهبود شرایط مالی و مالیاتی کشور کمک کرده و به نقطه ایدهآل نزدیکتر سازد. این مالیاتها میتوانند در جهت توسعه کشور مورد استفاده قرار گیرند، به جای اینکه سرمایهها به سمت خرید مسکن هدایت شوند. نگاه مجلس بر این بود که سرمایهها به سمت امور مولد و تولیدی بروند و از صرف شدن در سفتهبازی و امور غیر مولد جلوگیری شود.
نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی اظهار داشت: در کشور ما تعداد زیادی خانه خالی وجود دارد و اگر این روند ادامه یابد و در دولتهای آینده نیز پیگیری شود، تعداد این خانههای خالی کاهش خواهد یافت. یکی از دلایل اصلی رشد بیمنطق قیمت مسکن، سفتهبازی دلالان و فعالان بازار با واحدهای مسکونی و خانههای خالی از سکنه است. سفتهبازی به این معناست که افرادی متقاضی خرید مسکن هستند که نیازی به ساکن شدن در آن واحد ندارند و تنها با هدف کسب سود در آینده اقدام به خرید میکنند. این سفتهبازیها ناشی از انتظاراتی است که نسبت به آینده بازار مسکن وجود دارد.
با خانه های خالی میتوان عرضه و تقاضا را متعادل کنیم
بخشیپور اظهار داشت: با استفاده از همین واحدهای خالی، میتوانیم به اندازه کافی مسکن برای متقاضیان فراهم کنیم و میزان عرضه و تقاضا در بازار مسکن را در برخی استانها متعادل کنیم. این اقدام میتواند از افزایش بیرویه قیمتها جلوگیری کند. در جامعه افرادی هستند که ممکن است صدها خانه داشته باشند اما مالیاتی که میپردازند متناسب با تعداد خانههای خالی آنان نیست. اگر اطلاعات دقیقتر شود و افراد مالیات را متناسب با تعداد خانههای خالی پرداخت کنند، سرمایهها به جای اینکه به سمت مسکن بروند، به سمت اشتغال و تولید هدایت خواهند شد.
وی ادامه میدهد: مالیات بر خانههای خالی میتواند نقش مؤثری در کاهش تعداد خانههای خالی و متعادلسازی بازار مسکن داشته باشد. در نتیجه، بازار مسکن به تعادلی پایدار خواهد رسید و امکان دستیابی به توسعه و رشد اقتصادی فراهم خواهد شد.
بخشیپور در پایان افزود: سامانه ملی املاک و اسکان یک ابزار بسیار کارآمد است که با فراهم کردن امکان دریافت مالیات بر خانههای خالی، به بهبود شرایط مالی و مالیاتی کشور کمک میکند. این سامانه میتواند نقش مهمی در کاهش تعداد خانههای خالی، جلوگیری از سفتهبازی در بازار مسکن و هدایت سرمایهها به سمت امور تولیدی و مولد ایفا کند.
پایان خبر گولوپ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سامانه ملی املاک و اسکان؛ کلید حل مشکل خانههای خالی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سامانه ملی املاک و اسکان؛ کلید حل مشکل خانههای خالی"، کلیک کنید.