خرید لوستر بر اساس کاربرد

یکی از فاکتور‌هایی که جلوه بسیار زیبایی به دکوراسیون داخلی منزل می‌دهد، لوستر است که علاوه بر ایجاد روشنایی مناسب، شکوهی بی نظیر نیز در خانه و فضای زندگی ایجاد می‌کند. اما نکته قابل توجه در این زمینه تنوع بسیار زیاد لوستر‌ها است که هم از لحاظ مدل و هم از لحاظ جنس با هم تفاوت دارند و همین امر می‌تواند انتخاب لوستر مناسب را برای هر فردی دشوار سازد. با این وصف چگونه می‌توان لوستر‌های مناسبی را برای فضای مورد نظرمان خریداری کنیم به نحوی که از انتخابمان پشیمان نشویم؟ در این مطلب ما قصد داریم تا اطلاعات جامعی را در خصوص لوستر مناسب در اختیار شما قرار دهیم تا از انجام یک خرید عالی لذت ببرید.

خرید لوستر بر اساس کاربرد

انواع مختلف لوستر‌ها

برای انتخاب یک لوستر مناسب، در قدم اول باید با انواع مختلف لوستر آشنا شد چرا که این کار باعث می‌شود تا به آسانی بتوان یک لوستر متناسب با منزل را خریداری کرد. لوستر‌ها انواع مختلفی دارند، اما شاید بتوان براساس دو فاکتور کلی مدل و جنس، لوستر‌ها را تقسیم بندی کرد.

خرید لوستر بر اساس کاربرد
الف) انواع لوستر‌ها بر اساس مدل

۱. لوستر کلاسیک: لوستر کلاسیک یکی از قدیمی‌ترین مدل‌های لوستر به‌حساب می‌آید. لوستر‌های کلاسیک مورد توجه بسیاری از سلایق بوده و می‌باشد و محبوبیت و جذابیت خود را تا به امروز حفظ کرده است. این نوع لوسترها، از مواد مختلفی ساخته می‌شوند، این لوستر‌ها خود به انواع لوستر‌های برنزی، چوبی و کریستالی تقسیم می‌شوند. مهم‌ترین نوع لوستر کلاسیک، لوستر برنزی است که همچنان از محبوبیت و بازار خوبی برخوردار است.

2. لوستر مدرن: لوستر مدرن توانسته است مورد پسند اکثر سلیقه‌ها واقع شود و با تنوع و طرح‌های متفاوت، حق انتخاب بیشتری به مشتریان ارائه کند. در صورتی که از طرفداران این نوع از لوستر‌ها هستید، برای هماهنگ کردن این نوع لوستر با دکوراسیون منزل خود کار سختی پیش رو ندارید. این نوع لوستر مدت‌زمان زیادی نیست که در بین لوستر‌های مختلف جایگاهی برای خود پیدا کرده است. این نوع لوستر تقریباً در اکثر فضا‌ها و مکان‌ها مانند راهرو، اتاق‌خواب، نشیمن، آشپزخانه و… قابل استفاده هستند.

  1. 3. لوستر شاخه ای: می‌توان گفت که لوستر‌های شاخه‌ای، بیشتر برای افراد سخت پسند و مشکل‌پسند طراحی و اجرا شده است، چراکه زیبایی خاص این لوستر‌ها نظر اکثر افراد را به خود جلب می‌کند. لوستر‌های شاخه‌ای بر اساس تعداد شاخه‌هایشان سایزبندی می‌شوند. جنس این لوستر‌ها معمولاً از کریستال، شیشه، برنز و برنج است. همچنین این لوستر‌ها معمولا مناسب فضایی با سقف بلند است. در خرید این لوستر‌ها باید دقت کرد که لوستر‌هایی که شاخه‌های رو به پایین دارند از لوستر‌هایی با شاخه‌های رو به بالا ۱۰ درصد نور بیشتری دارند. برای لوستر‌هایی با شاخه‌هایی به سمت بالا باید از لامپ‌هایی با وات بیشتر استفاده شود.

ب) انواع لوستر بر اساس جنس بدنه
1. لوستر چوبی: به دلیل استقبال روزافزون از انواع دکوراسیون مدرن، لوستر‌های مختلف و متنوع، جایگاه خوبی را برای خود در بازار به وجود آورده‌اند. ازمیان محبوب‌ترین انواع لوستر مدرن، می‌توان به لوستر چوبی اشاره کرد. لوستر چوبی را می‌توانید در مکان‌های مختلفی مورداستفاده قرار دهید؛ آشپزخانه، اتاق‌خواب و راهرو‌ها می‌توانند مکان بسیار خوبی برای استفاده از لوستر چوبی باشند.

  1. 2. لوستر فلزی: لوستر فلزی به آن دسته از انواع لوستر گفته می‌شود که از فلزاتی نظیر آهن، آلومینیوم، برنج و… در ساخت آن استفاده شده باشد. این نوع لوستر نیز ازنظر مکان‌های مورد استفاده دارای محدودیتی نمی‌باشد. لوستر فلزی در طرح‌ها و نقش‌های متفاوتی تولید می‌شود.

نکات مهم قبل از خرید لوستر

در ابتدا باید بدانید که مدل لوستری که انتخاب می‌کنید، ابعاد، جنس و رنگ آن تأثیر بسیار زیادی در حال و هوای داخلی فضای مورد نظر شما دارد. از طرفی لوستر‌ها با سبک‌ها و مدل‌های بسیار متنوعی که دارند اغلب ممکن است انتخاب را برای افراد دشوار کند. استفاده از نورپردازی اشتباه می‌تواند تمام هنر معماری را از بین ببرد و باعث شود زیبایی‌های منزل به چشم نیاید، از همین رو باید در انتخاب لوستر مناسب بسیار دقت کرد. در اینجا نکاتی را به شما یادآور می‌شویم که قبل از خرید لوستر باید مدنظر داشته باشید تا از انجام انتخابی درست لذت ببرید؛

۱. تعیین بودجه: از آن جایی که ما در مورد خرید کردن صحبت می‌کنیم، شما باید بودجه خود را بررسی کنید. لوستر‌ها در قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شوند؛ بنابراین باید در درجه اول به دنبال لوستر‌هایی باشید که با بودجه شما امکان پذیر هستند. لوستر‌های بسیار گران قیمتی در بازار موجود هستند، اما برخی از آن‌ها قیمت‌های ارزان تری نیز دارند. شما می‌توانید برخی از لوستر‌ها را که آنلاین به فروش گذاشته شده اند را بررسی کنید تا قیمت حدودی که باید برای آن‌ها بپردازید را برآورد کنید. از مجموعه های تولیدکننده لوستر که در انواع قیمت لوستر تولید می کنند می توان به نوران کالا اشاره کرد.

۲. توجه به سبک طراحی داخلی خانه: قبل از خرید لوستر مناسب خانه خود، باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید طراحی داخلی منزلتان به چه سبکی باشد. چراکه لوستر‌ها در سبک‌های مختلف طراحی می‌شوند و این بدان معناست که شما بهتر است گزینه‌ای را انتخاب کنید که هماهنگ با دکوراسیون خانه شما باشد.

۳. تناسب لوستر با فضای مورد نظر: یکی از مهمترین نکاتی که به هنگام خرید لوستر باید مد نظر داشته باشید بحث فضایی است که می‌خواهید لوستر را در آنجا نصب کنید. اندازه لوستر با فضای مورد نظر باید هماهنگی داشته باشد چراکه در غیر این صورت می‌تواند دکوراسیون داخلی خانه را به هم بریزد. برای اینکه مطوئن شوید که لوستر مورد نظر شما با فضا، هماهنگی کامل دارد، می‌توانید از یک قاعده ساده بهره بگیرید. اندازه طول و عرض اتاق یا فضای مورد نظر را در واحد فوت (هر فوت معادل حدود ۳۰ سانتیمتر است) با هم جمع کنید و حاصل آن را به واحد اینچ برگردانید. این عدد در واحد اینچ مساوی با قطر لوستر است. برای مثال برای اتاقی به ابعاد ۱۰ در ۱۵ به واحد فوت، نیاز به لوستری با قطر ۲۵ اینچ می‌باشد.

۴. ارتفاع سقف: ارتفاع سقف یکی از تعیین کننده‌ترین عوامل در انتخاب لوستر است. هنگامی که سقف محیط مورد نظر شما از حد معمول خیلی کوتاه‌تر باشد شما نمی‌توانید از لوستر‌های آویز به خصوص از نوع آویز کریستال دار استفاده کنید زیرا امکان برخورد سر افراد با آن به هنگام رفت و آمد وجود مگر آنکه محل آویختن لوستر به گونه‌ای باشد که یا در بالای میز پذیرایی و یا ناهارخوری قرار گیرد ولی به طور کلی در شرایط عادی برای سقف‌های کوتاه بهترین انتخاب لوستر‌های به اصطلاح سقفی است.

۵. جنس و رنگ لوستر: ما یادآوری کردیم که لوستر‌ها از متریال‌های مختلف ساخته می‌شوند. برخی آن‌ها از آهن‌های شکل گرفته، فلز، مراوریدها، کریستال‌ها و … ساخته می‌شوند. بررسی کنید که متریال‌های فضای داخلی شما با آن نوع از لوستر به خوبی مطابقت پیدا کنند. برای مثال اجازه دهید با ظاهر پوشش‌های پنجره، کاغذ دیواری، مبلمان و … به خوبی ترکیب شوند. به علاوه سعی کنید بین تمام لوازم روشنایی منزل تان از لوستر گرفته تا چراغ‌های دیوارکوب انسجام و پیوستگی ایجاد کنید. لوستر از آن دسته لوازمی نیست که مدام برای تنوع عوض شود، پس بهتر است در انتخاب رنگ آن به سراغ گزینه‌هایی بروید که با رنگ‌های مختلف به خوبی هماهنگ می‌شوند.

۶. نورپردازی: در خصوص موضوع نور پردازی در ابتدا باید به نور موجد در فضای مورد نظر توجه داشته باشید و براساس آن میزان نورپردازی لوستر خود را تعیین کنید. طبیعی است که برای داشتن نور بیشتر از لوستر، لوستر شما نیز باید تعداد لامپ‌های بیشتری داشته باشد. نورپردازی توسط لوستر به طور کلی چه آویز و چه سقفی با توجه به طرز قرارگرفتن شاخه‌ها و در نتیجه لامپ، به سه فرم اصلی سربالا، سر پایین و خوابیده تقسیم می‌شوند. در مدل سربالا نور به طرف بالا انتشار یافته و در نتیجه سقف هم روشن می‌شود ولی در مدل سر پایین از آنجا که شاخه‌ها و در نتیجه لامپ ها، به سمت پایین قرار دارند نور حاصل در بخش پایانی اتاق بیشتر بوده و سقف تاریک‌تر خواهد بود و در مدل سوم شاخه‌ها به موازات سقف و به صورت خوابیده بوده و معمولاً این فرم در قالب لوستر‌های غیرآویز و به اصطلاح سقفی وجود دارند. نورپردازی در این نوع لوستر ابتدا به طرفین یعنی دیوار‌ها صورت می‌گیرد. حتما از لامپ‌های آفتابی و مهتابی در کنار هم برای نورپردازی استفاده کنید تا هم نور یک‌رنگ لوستر چشم‌تان را ناراحت نکند و هم رنگ دکوراسیون منزل‌تان تحت تاثیر قرار نگیرد.

 

لوستر مناسب بخش‌های مختلف خانه کدام است؟

۱. لوستر مناسب برای اتاق پذیرایی

گزینه‌های مختلفی برای انتخاب لوستر اتاق پذیرایی وجود دارند. برای مثال، لوستر‌های اتاق پذیرایی می‌توانند از میان سبک‌ها و مدل‌های زیر انتخاب شوند:

ــ لوستر مدل لاله: این نوع از لوستر‌ها مناسب فضا‌هایی با دکوراسیون سنتی هستند. روی لاله‌ها معمولا طرح‌هایی با دست کشیده شده و همین طراحی‌ها در پخش نور هم تاثیر فوق‌العاده‌ای می‌گذارند. لوستر‌های لاله‌ای معمولا وزن زیاد و ابعاد حجیمی دارند. قیمت این سبک از لوستر‌ها معمولا از طیف متوسط رو به بالا تا زیاد تعریف می‌شود. لوستر‌های لاله در جنس‌های مختلفی مثل: برنزی، برنجی، نقره یا آب‌طلا ساخته می‌شود.

ــ لوستر مدل کریستالی: لوستر‌های کریستالی برای خانه‌هایی با دکوراسیون کلاسیک مناسب هستند. این لوستر‌ها هم مانند لاله‌ها بزرگ و سنگینند و به درد سقف‌هایی بلند و فضا‌های بزرگ می‌خورند. کریستال‌ها در انعکاس درخشان نور اثر مثبتی دارند، اما اگر گرد و غبار روی آن‌ها بنشیند و تمیز نباشند یا کریستال به کار رفته در ساخت لوستر، قلابی و نامرغوب باشد، نور منعکس‌شده کدر خواهد بود.

ــ لوستر شِید یا کلاهک‌دار: لوستر‌های شیددار یا لوستر‌هایی که هر شاخه از لامپ آن را کلاهکی مانند شید یک عدد آباژور کوچک در آغوش گرفته است، بیشتر مناسب کلاسیک پسندانند. این سبک از لوستر‌ها که نور را تلطیف می‌کنند و از پخش نور به صورت مستقیم جلوگیری به عمل می‌آورند، واقعا زیبا و چشم‌نوازند. اگر دوست دارید به سراغ این دست از لوستر‌ها بروید، اما از طرفی نور زیاد را بیشتر می‌پسندید، باید حواستان باشد که در نورپردازی از مکمل‌هایی مانند هالوژن و دیوارکوب و… هم استفاده کنید تا فقدان نور مستقیم این لوستر‌ها جبران شود.

۲. لوستر مناسب برای اتاق نشیمن

اتاق نشیمن معمولا فضایی است که از آن نسبت به فضا‌های دیگر منزل بیشتر استفاده می‌شود؛ تماشای تلویزیون، مطالعه، دور هم نشستن و گپ زدن و … معمولا در این بخش از خانه صورت می‌گیرد. تلفیق نور لوستر، دیوارکوب و آباژور در اتاق نشیمن می‌تواند به تناسب نورپردازی و زیباتر شدن فضای این قسمت از خانه کمک کند.

ــ لوستر‌های کروی و توپی: لوستر‌هایی که به شکل کره یا احجام هندسی دیگر ساخته می‌شوند به فضا حالت مدرنی می‌دهند و آن را جذاب‌تر می‌کنند. تنوع لوستر‌هایی که به شکل‌های هندسی ساخته می‌شوند بسیار زیاد است و باید بنا به ارتفاع سقف، میزان نور دلخواه و نکاتی که در قسمت‌های قبلی عنوان شد از میان مدل‌های مختلف، گزینه مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید.

۳. لوستر مناسب برای آشپزخانه

آشپزخانه و قسمت میز غذاخوری را یک واحد مشترک در نظر می‌گیریم. در فضای آشپزخانه و میز غذاخوری، استفاده از لوستر بیشتر برای معطوف کردن نور به نقطه‌ای خاص است. پس نکاتی که باید در نظر داشته باشید، از این قرار خواهد بود:

ــ لوستر‌های آویزی: لوستر‌های آویزی برای نصب در آشپزخانه، بالای میز آن یا در مرکزیت سقف انتخاب خوبی است. در بالای میز غذاخوری یا سطح اوپن هم می‌توان از لوستر‌های آویز استفاده کرد. این سبک از لوستر‌ها باعث متمرکز کردن نور روی میز، اوپن و میز غذاخوری می‌شوند و جلوه زیبایی پیدا می‌کنند. برای قسمت میز غذاخوری می‌توانید از چند لوستر آویزی کوچک که با فاصله کمی از میز آویزان هستند، بهره ببرید. چند لوستر آویزی کوچک بالای اوپن یا جزیره آشپزخانه هم می‌تواند شکل و شمایل شیک و جذابی به فضا بدهد. اگر لوستر‌های آویزی که برای این قسمت‌ها انتخاب می‌کنید، ویژگی کوتاه و بلند شدن داشته باشند، خیلی خیلی بهتر خواهد بود. در این صورت به انتخاب خود و بنا به ارتفاع سقف می‌توانید، لوستر را به حالت کوتاه‌تر یا بلندتر دربیاورید.

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خرید لوستر بر اساس کاربرد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خرید لوستر بر اساس کاربرد"، کلیک کنید.